Egypercesek
2008. szeptember 25. írta: ..::eGo::..

Egypercesek

Ha gondolataid sokasága nem jut előre, csak cikázik a neuronok szerelme között rózsaszín érzéssé válva, akkor kösd őket egy perces mondatokba, hátha magadon kívül a külvilág is megérti, miért vagy szétszórt és tehetetlen.

Flashelős jelenetté válhat, amikor beragadt bakelitként karcolsz magadba egy ismétlődő folyamatot a tudat nélkül megragadt üres PET palack kupakjának csavargatásával ... mintha megpróbálnád visszatekerni az időt és újra magadhoz venni az életet a rég elfogyott víz által.

A megtörténtben vájkálni olyan, mintha megkopott újságok cikkeit fürkésznéd, de nem látsz mást, csak halovány betűket, s amíg keresed bennük a mondani valót és az értelmet, rájössz, hogy soha nem tudhatod meg, mert lemaradtál az akkor és ott pillanatáról.

Ha a jövőbe próbálsz bepillantást nyerni, hogy optimista, előre látó jellemet produkálj, észre kell venned, hogy valami mindig belekerül a látószögedbe és eltakarja előled azt, amit épp keresel a tekinteteddel.

A legfurcsább, hogy akárhány bölcsesség is jut el hozzád és azok közül bármennyiben is találsz rációt, mégsem fogsz úgy cselekedni, ahogy az intelmek súgják ... az ember önfejű, nem kell ehhez Kosnak lenni.

Mekkora fájdalom lehet az, amit nem akarsz kimutatni, de mégis folyékony só marja lelked tükrét, s közben csak arra gondolsz, hogy a mondás szerint ez teszi széppé a sokak által dicsért szemeidet?!

Körülnézni a szobámban olyan, mintha egyetlen szürke porszemként látnám az életemet az univerzum sztrádáján ... eltűnni ... mert amint kinézek az ablakon, minden ismeretlenné lesz és elveszek a másságban.

Valahányszor megérzem egy dobbanással, hogy élek ... vágyat kelt bennem arra, hogy meghaljak ... s valahányszor elér ez a vágy, arra ébredek, hogy nincs kiért haljak, így inkább élek, s nem tűnik önzőségnek távozásom vágya.

A depreszív állapot időleges boldogsággal párosítva Dalinál is jobb káoszt fest, és nincs az az ember, aki kétszer ugyanazt az érzést vélné felfedezni mögötte, nem hogy két ember ugyanazt lássa benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://muszajdzseki.blog.hu/api/trackback/id/tr142265038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.