Életed egy napja...
2009. június 16. írta: ..::eGo::..

Életed egy napja...

... folyvást kerestem a megfelelő pillanatot, hogy a lényed által keltett szívdobbanásaim egyikét rabul ejtve, minden érzést megragadva és bele rejtve, eláruljam ragyogását egyetlen veled töltött napnak.

Nem vagyok piktor, hogy arcképet festve láttassam a bennem élő képed, sem szobrász, hogy alakba öntsem a tőled kapott milliárdnyi percet, vagy zenész, hogy hangjegyekkel játsszam el érzéseim szíved törékeny húrjain. Talán írni sem tudok, de ezt választom eszközül, hogy szárnyra keljen, mit a test bezár, s neked sem enged látni:

Ha a szív
porszemek ezreire szakadva
megreked
a keserű magány
sötét epéjében,
csak a napra vár,
mely fényességével
mozgásba hozza,
magához vonzza,
hogy újra eggyé
legyen.

S amikor
az utolsó darabka is
megérzi
a nap melegét,
mindent elsöprő
hullámot ébreszt
rezdülésével.

Pulzálni kezd,
belülről perzseli
szerteszét
a testet,
az epétől áztatott magányt,
míg falakba nem ütközik
és kutatni kezdi
kitörése útját.

De oly nehéz
a felszínre hozni,
minek csont
és véres hús
a börtöne...
csak ég és remél,
hogy annyira várt napja
megérzi melegét,
mit egykor
ő adott neki;
a szívnek.

Te vagy szívemnek napja, mit annyira várt, kiről hitte régen, hogy rátalált ... de épp csak akkor lépett rögös útjára a fájdalmak erdején át. Most itt vagy nekem, s én csak égek, hogy börtönömben minden nap haljak és lobbanjak lángra érted.

Már tudom, hogy ha valami annyira fájt, azért volt, hogy megmutathasd milyen az igazi boldogság. Már tudom, hogy ha százezerszer is rúgtak belém, azért volt, hogy megmutathasd milyen a simogatás. Már tudom, hogy azért dobtak el ennyiszer, hogy megmutathasd milyen, ha valakinek szüksége van rám. Már tudom, hogy azért nem szerettek, hogy megmutathasd milyen az igaz szerelem tüzétől égni el.

Egyetlen Veled töltött nap, mit rám áldozol az életedből, sokkal többet ad és jelent számomra, mint bármely más nap, ami adatik és adathatna nekem. Ezért kevés a szó arra, hogy ne csak átadjam, hanem Neked adjam mindazt, amit tőled kaptam egykor és most itt él bennem, bezárva börtönébe, útját keresve feléd.

Csak remélni tudom, hogy egyszer igazán megérzed azt, amit szívem minden dobbanásába rejtve szeretnék ma és minden nap Neked adni ... Boldog születésnapot, egyetlen igaz szerelmem!

A bejegyzés trackback címe:

https://muszajdzseki.blog.hu/api/trackback/id/tr1002337930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.