Egy életen keresztül
2009. augusztus 20. írta: ..::eGo::..

Egy életen keresztül

"Egy életen keresztül kérdezzük ezt magunktól és másoktól: Ez ki? És ez ki? És az? Én ki a fasz vagyok, mi?"

Én vagyok az, aki pontosan tudja magáról, hogy kicsoda. Tudja, hogy mitől jó és mitől szemét mások szemében, tudja mit akar önmagától és másoktól, az élettől és tudja!, hogy mik azok a határok, amit személyénél fogva már nem léphet át. És ti? Ti ettől féltek?!

Mi lenne, HA egyszer az életben a bizonytalan helyett valami bizonyosba kapaszkodnátok? Mi lenne, HA egyszer az életben a félelem helyett értékelnétek a magabiztosságot? Mi lenne, HA egyszer az életben az ingázás helyett megállapodnátok magatokkal? Mi lenne, HA egyszer az életben VÉGRE ti is tudnátok, hogy kik vagytok és mit akartok?!

Borzasztó lenne az őszinteség kegyetlenségével megismerni valakit egy életen keresztül, pártatlanság jegyében álláspontot foglalni az igazság mellett és elismerni, hogy mindenki hibázhat, de ettől még nem lesz más, vagy rosszabb.

Mi lenne, HA egyszer az életben nem lenne ciki a tisztelet? Mi lenne, HA egyszer az életben nem lenne szégyen az érzés? Mi lenne, HA egyszer az életben nem lenne kényelmetlen a ragaszkodás? Mi lenne, HA egyszer az életben nem lenne kínos az ölelés? Mi lenne, HA egyszer az életben VÉGRE úgy hangzana el a mondat, hogy függeni VALAKITŐL és nem másoktól?!

Borzasztó lenne nyíltan szeretni és vállalni valakit egy életen keresztül, irigy szemek árgus pillantásainak kereszttüzében, harmadik fél jelenlétét kizárva és meghallgatva azt, akiről véleményt akarsz alkotni, hogy magad győződhess meg arról, amit majd mondani fogsz.

Elviselhetetlen lenne így élni ... könnyebb elkerülni minden biztos pontot, továbbra is félni attól, ami idegen és nem megismerni, hogy tudjad ...

A bejegyzés trackback címe:

https://muszajdzseki.blog.hu/api/trackback/id/tr192337942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.