Nimbusz
2014. november 06. írta: ..::eGo::..

Nimbusz

Részt vettem egy karrierépítésről szóló előadáson, amit a nem nevezünk nevén magazin szupermenő menedzsere tartott. Az üveghegyen túl már teljesen nyilvánvaló volt, hogy nem a prolik előrelépési lehetőségeit firtattuk: hazánk nem az ambiciózus embereket felkaroló mentor-jellemekről híres, sokkal inkább a potenciálisnak tűnő ellenfeleket szemrebbenés nélkül elsöprő mentalitásról – vérre megy, főleg a mások farkán felkapaszkodott nők között.

De nem is a műkörmök hosszával egyenesen arányos halálossági fokozatokról van szó, hanem arról a mélyen rögzült, jómagyar kultúráról, amiben a valódi érték nem tehet szert előnyre az érdekkapcsolatokkal szemben; lehet mutogatni egymásra, ki a nagyobb részrehajló.

Az igénytelenség melegágyában bárki képes pusztán ismeretség alapján hálni bárkivel, és még csak fel sem merül a gondolat, hogy van jobb is – egymás seggébe ér a kultúrhullák fasza, létrehozva a fertőt, amiben a sikeresség mércéje kimerül a sekélyes kapcsolatok számában.

Örülünk Vincent, hogy mindig kurvára értékes emberek lesznek olyan hihetetlenül sikeresek.

the_businessman_by_gerzsonism-d37jyhz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://muszajdzseki.blog.hu/api/trackback/id/tr36868951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása