Fűszálak
2010. május 12. írta: ..::eGo::..

Fűszálak

Néhány évvel ezelőtt az életem egy hatalmas kérdésbe csapott át: a rövid emelkedést hosszú lejtő követte. Olyannyira, hogy a végét nem is kérdőjel tarkította, hanem a végtelent jelentő punkt-punkt-punkt.

De bizonyára nem én vagyok az egyetlen a világon, aki emeleteket zuhan, miközben azzal ámítja magát, hogy ennél rosszabb már úgy sem lehet; vagy mégis?!

Az igazság azonban az, hogy ez nem egy szabadesés, hanem hullámvasút, és csak azért érezzük folyton mélyebbre és mélyebbre süllyedésnek, mert a sok kátyútól valahogy nem látjuk azokat a szakaszokat, amelyeket simán lehetne venni.

Jobb esetben kell, hogy legyen egy olyan pillanat, amikor megunod az amplitúdók által keltett folyamatos lelki rosszullétet, és keresni kezded azt az abszolút ismeretlen, nem ritkán más és más testet öltő valamit, amiben megkapaszkodhatsz.

Minden, ami markomban izzad, egy-egy megfizethetetlen grátisz lehetőség a kiszállásra ... törékeny fűszál, olyannyira, hogy végtelen ragaszkodásommal elszakadását kockáztatom. De ha nem tenném ... ha nem kapaszkodnék semmibe, engednék az émelyítő zuhanásnak ahelyett, hogy átlépném a gödröket.

usimage229192_6333864.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://muszajdzseki.blog.hu/api/trackback/id/tr642337983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2012.01.12. 14:44:53

nincs jó vagy rossz

semmi sem olyan
vagy minden a semmi
mindenféle a semmi
és mégis semmi

ha megtalálod magad
megtalálod a világot

addig bolyongasz, és mész egy kört a hullámvasúttal
süti beállítások módosítása