Hangyaboly
2011. január 24. írta: ..::eGo::..

Hangyaboly

És most képzeljük el társadalmunkat egy kifeszített közönséges cérnaszálon menetelő hangyabolyként: sün-sün-sün-sün, sün-sün-sün-sün, sün-sün-sün-sün. Élen a főkolompos, ő tudja merre tartunk, a csőcselék pedig vakon követi. Kinek jut eszébe egyként jellemezni magunkat, miszerint a fejünk után megyünk? Egy megy a hülye feje után, a többi hülye meg az előtte lévő segge után. Nem bűzlik ez a rendszer? Nem halljátok a nyekergő cérnaszálon, hogy egyre magasabban szól a sün-sün-sün-sün? Nem, hiszen nem lát, nem hall, nem beszél, csak baktat a segg-fej után, s akkor jut majd eszébe körülnézni, ha átért a kolompos, s cérnástól leszakadt a raj.

A bejegyzés trackback címe:

https://muszajdzseki.blog.hu/api/trackback/id/tr1002610598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NereusLaceee · http://www.facebook.com/otthonepito 2011.02.08. 11:51:16

Tudod, a vezérhangyáknak és a hangyakirálynőknek érdekében áll, hogy mi kövessük a cérnaszálat. Itt az irodában a konyhapultot minden reggel ellepik. Belemennek a cukros teával töltött kancsóba, nem érdekli őket a halál. Kezdünk hasonlítani rájuk. Ahogy írod: segg-fejet követ, egyre kevésbé hagynak minket gondolkozni, hisz minél inkább vagy leterhelve kintről, annál kevésbé fogsz majd törődni a benttel.

..::eGo::.. 2011.02.08. 14:11:49

Pontosan így van, ez a népbutítás. A költői kérdést pedig azért tettem fel, mert évezredek óta ez megy, csak mindig más nevet adtak neki (korszakok), és soha senki nem tanult belőle. Ha meg mégis van rálátásod, erőd már kevésbé, hogy szembe menj az árral.

"A birkáknak egy hős kell, a hősnek jó sok birka..."

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2012.01.13. 14:08:02

kis reklámmal élve:

pengnui.blog.hu/2011/06/26/gaz_88

mint már oly sokszor, most is azt mondom, hogy egymás seggének követése se véletlen

cél rejtőzik mögötte, lehet, hogy látatlan

még

a birka meg, ha glenkilli, hős
süti beállítások módosítása